Ποια θαλασσινά έχουν τα περισσότερα λιπαρά;
Ορισμένα ψάρια, όπως το σκουμπρί, το χέλι και ο σολομός, έχουν υψηλότερη περιεκτικότητα σε λιπαρά από τα υπόλοιπα. Αυτά τα ψάρια αποτελούν καλή πηγή ακόρεστων λιπαρών, ιδίως ωμέγα 3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι σημαντικά για την υγεία του εγκεφάλου και της καρδιάς.
Fat (g) | Serving | |
Σκουμπρί | 17.8 | 100 g |
Χέλι | 14.9 | 100 g |
Σολομός | 12.4 | 100 g |
Ρέγγα | 11.6 | 100 g |
Σαρδέλα | 11.5 | 100 g |
Γαύρος | 9.7 | 100 g |
Πέστροφα | 8.5 | 100 g |
Whitefish | 7.5 | 100 g |
Γατόψαρο | 7.2 | 100 g |
Στρείδι | 4.6 | 100 g |
Τόνος Σε Κονσέρβα | 3 | 100 g |
Τιλάπια | 2.7 | 100 g |
Μπάσο | 2.6 | 100 g |
Γλώσσα | 2.4 | 100 g |
Χταπόδι | 2.1 | 100 g |
Αχιβάδα | 2 | 100 g |
Αστακός | 1.9 | 100 g |
Snapper | 1.7 | 100 g |
Γαρίδες | 1.7 | 100 g |
Ιππόγλωσσα | 1.6 | 100 g |
Καλαμάρι | 1.4 | 100 g |
Σφυρίδα | 1.3 | 100 g |
Καραβίδες | 0.95 | 100 g |
Μπακαλιάρος | 0.86 | 100 g |
Χτένι | 0.84 | 100 g |
Καβούρι | 0.74 | 100 g |
Τόνος | 0.59 | 100 g |
Μπακαλιάρος | 0.55 | 100 g |