Ποια θαλασσινά έχουν την περισσότερη χοληστερόλη;
Τα θαλασσινά – ιδίως τα καλαμάρια και οι γαρίδες – μπορεί να έχουν αρκετά υψηλή περιεκτικότητα σε χοληστερόλη. Ευτυχώς τα θαλασσινά περιέχουν πολύ λίγα (αν υπάρχουν) κορεσμένα και τρανς λιπαρά, τα οποία έχουν πολύ μεγαλύτερη επίδραση στη χοληστερόλη του αίματος από ό,τι η χοληστερόλη της διατροφής. Ως πρόσθετο πλεονέκτημα, πολλά είδη ψαριών είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά που είναι καλά για την καρδιά.
Cholesterol (mg) | Serving | |
Καλαμάρι | 233 | |
Γαρίδες | 211 | |
Χέλι | 161 | |
Σαρδέλα | 142 | |
Καραβίδες | 114 | |
Στρείδι | 100 | |
Καβούρι | 97 | |
Χταπόδι | 96 | |
Αστακός | 90 | |
Γαύρος | 85 | |
Whitefish | 77 | |
Ρέγγα | 77 | |
Σκουμπρί | 75 | |
Πέστροφα | 74 | |
Αχιβάδα | 67 | |
Μπακαλιάρος | 66 | |
Γατόψαρο | 66 | |
Σολομός | 63 | |
Ιππόγλωσσα | 60 | |
Τιλάπια | 57 | |
Γλώσσα | 56 | |
Μπακαλιάρος | 55 | |
Μπάσο | 53 | |
Τόνος | 47 | |
Snapper | 47 | |
Σφυρίδα | 47 | |
Τόνος Σε Κονσέρβα | 42 | |
Χτένι | 41 |