Ποια θαλασσινά έχουν την περισσότερη χοληστερόλη;

Τα θαλασσινά – ιδίως τα καλαμάρια και οι γαρίδες – μπορεί να έχουν αρκετά υψηλή περιεκτικότητα σε χοληστερόλη. Ευτυχώς τα θαλασσινά περιέχουν πολύ λίγα (αν υπάρχουν) κορεσμένα και τρανς λιπαρά, τα οποία έχουν πολύ μεγαλύτερη επίδραση στη χοληστερόλη του αίματος από ό,τι η χοληστερόλη της διατροφής. Ως πρόσθετο πλεονέκτημα, πολλά είδη ψαριών είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά που είναι καλά για την καρδιά.

Cholesterol (mg)Serving
Καλαμάρι233
Γαρίδες211
Χέλι161
Σαρδέλα142
Καραβίδες114
Στρείδι100
Καβούρι97
Χταπόδι96
Αστακός90
Γαύρος85
Whitefish77
Ρέγγα77
Σκουμπρί75
Πέστροφα74
Αχιβάδα67
Μπακαλιάρος66
Γατόψαρο66
Σολομός63
Ιππόγλωσσα60
Τιλάπια57
Γλώσσα56
Μπακαλιάρος55
Μπάσο53
Τόνος47
Snapper47
Σφυρίδα47
Τόνος Σε Κονσέρβα42
Χτένι41