Ποια θαλασσινά έχουν την περισσότερη βιταμίνη D;
Δεν υπάρχουν πολλές τροφές που είναι φυσικά πλούσιες σε βιταμίνη D, αλλά τα λιπαρά ψάρια αποτελούν εξαίρεση! Ο σολομός είναι μια ιδιαίτερα καλή πηγή και επιπλέον είναι πλούσιος σε ωμέγα 3 λιπαρά οξέα.
Vitamin D (IU) | Serving | |
Σολομός | 526 | 100 g |
Ιππόγλωσσα | 231 | 100 g |
Σαρδέλα | 193 | 100 g |
Τιλάπια | 150 | 100 g |
Γλώσσα | 139 | 100 g |
Τόνος | 82 | 100 g |
Τόνος Σε Κονσέρβα | 80 | 100 g |
Γαύρος | 69 | 100 g |
Μπακαλιάρος | 46 | 100 g |
Μπακαλιάρος | 23 | 100 g |
Γατόψαρο | 10 | 100 g |
Γαρίδες | 4 | 100 g |
Χτένι | 2 | 100 g |
Καραβίδες | 0 | 100 g |
Καλαμάρι | 0 | 100 g |
Καβούρι | 0 | 100 g |
Χταπόδι | 0 | 100 g |