Ποια θαλασσινά έχουν το περισσότερο ασβέστιο;
Η κύρια πηγή ασβεστίου στα ψάρια προέρχεται από τα οστά. Τα κονσερβοποιημένα ψάρια με κόκαλα, όπως οι σαρδέλες, ο γαύρος και ο σολομός, έχουν το περισσότερο ασβέστιο. Τα οστρακοειδή είναι επίσης μια καλή πηγή ασβεστίου.
Calcium (mg) | Serving | |
Σαρδέλα | 382 | 100 g |
Γαύρος | 232 | 100 g |
Χταπόδι | 106 | 100 g |
Αχιβάδα | 92 | 100 g |
Γαρίδες | 91 | 100 g |
Καβούρι | 91 | 100 g |
Αστακός | 63 | 100 g |
Πέστροφα | 55 | 100 g |
Snapper | 40 | 100 g |
Whitefish | 33 | 100 g |
Καλαμάρι | 32 | 100 g |
Καραβίδες | 27 | 100 g |
Χέλι | 26 | 100 g |
Γλώσσα | 25 | 100 g |
Σφυρίδα | 21 | 100 g |
Στρείδι | 16 | 100 g |
Σκουμπρί | 15 | 100 g |
Σολομός | 15 | 100 g |
Τόνος Σε Κονσέρβα | 14 | 100 g |
Μπακαλιάρος | 14 | 100 g |
Μπακαλιάρος | 14 | 100 g |
Τιλάπια | 14 | 100 g |
Μπάσο | 13 | 100 g |
Χτένι | 10 | 100 g |
Ιππόγλωσσα | 9 | 100 g |
Γατόψαρο | 9 | 100 g |
Τόνος | 4 | 100 g |