Ποια θαλασσινά έχουν το περισσότερο ασβέστιο;

Η κύρια πηγή ασβεστίου στα ψάρια προέρχεται από τα οστά. Τα κονσερβοποιημένα ψάρια με κόκαλα, όπως οι σαρδέλες, ο γαύρος και ο σολομός, έχουν το περισσότερο ασβέστιο. Τα οστρακοειδή είναι επίσης μια καλή πηγή ασβεστίου.

Calcium (mg)Serving
Σαρδέλα382100 g
Γαύρος232100 g
Χταπόδι106100 g
Αχιβάδα92100 g
Γαρίδες91100 g
Καβούρι91100 g
Αστακός63100 g
Πέστροφα55100 g
Snapper40100 g
Whitefish33100 g
Καλαμάρι32100 g
Καραβίδες27100 g
Χέλι26100 g
Γλώσσα25100 g
Σφυρίδα21100 g
Στρείδι16100 g
Σκουμπρί15100 g
Σολομός15100 g
Τόνος Σε Κονσέρβα14100 g
Μπακαλιάρος14100 g
Μπακαλιάρος14100 g
Τιλάπια14100 g
Μπάσο13100 g
Χτένι10100 g
Ιππόγλωσσα9100 g
Γατόψαρο9100 g
Τόνος4100 g