Ποια θαλασσινά έχουν το περισσότερο νάτριο;
Τα κονσερβοποιημένα ψάρια, όπως ο γαύρος και ο τόνος, μπορεί να έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, όπως και άλλα κονσερβοποιημένα τρόφιμα. Τα οστρακοειδή τείνουν επίσης να έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο. Τα ψάρια τείνουν να είναι αρκετά χαμηλά σε νάτριο.
Sodium (mg) | Serving | |
Γαύρος | 3,668 | 100 g |
Αχιβάδα | 1,202 | 100 g |
Γαρίδες | 947 | 100 g |
Χτένι | 667 | 100 g |
Χταπόδι | 460 | 100 g |
Καβούρι | 395 | 100 g |
Τόνος Σε Κονσέρβα | 377 | 100 g |
Γλώσσα | 363 | 100 g |
Σαρδέλα | 307 | 100 g |
Μπακαλιάρος | 261 | 100 g |
Αστακός | 227 | 100 g |
Στρείδι | 212 | 100 g |
Γατόψαρο | 119 | 100 g |
Μπάσο | 87 | 100 g |
Σκουμπρί | 83 | 100 g |
Ιππόγλωσσα | 82 | 100 g |
Μπακαλιάρος | 78 | 100 g |
Πέστροφα | 67 | 100 g |
Whitefish | 65 | 100 g |
Χέλι | 65 | 100 g |
Σολομός | 61 | 100 g |
Καραβίδες | 58 | 100 g |
Snapper | 57 | 100 g |
Τιλάπια | 56 | 100 g |
Τόνος | 54 | 100 g |
Σφυρίδα | 53 | 100 g |
Καλαμάρι | 44 | 100 g |