Ποια τυριά έχουν τις περισσότερες πρωτεΐνες;
Τα σκληρά τυριά τείνουν να έχουν περισσότερες πρωτεΐνες από τα μαλακά τυριά. Λάβετε υπόψη ότι τα περισσότερα τυριά περιέχουν περίπου 80 έως 100 θερμίδες ανά 30γρ, οπότε αν ο στόχος σας είναι η απώλεια βάρους, ίσως να θέλετε να πάρετε το μεγαλύτερο μέρος της πρωτεΐνης σας από άλλες (πιο άπαχες) πηγές.
Protein (g) | Serving | |
Manchego | 31.8 | 100 g |
Παρμεζάνα | 28.4 | 100 g |
Ελβετικό | 27 | 100 g |
Fontina | 25.6 | 100 g |
Γκούντα | 24.9 | 100 g |
Colby | 23.8 | 100 g |
Muenster | 23.4 | 100 g |
Τσένταρ | 22.9 | 100 g |
Μοτσαρέλα | 22.2 | 100 g |
Κατσικίσιο Τυρί | 21.6 | 100 g |
Ροκφόρ | 21.5 | 100 g |
Μπλε Τυρί | 21.4 | 100 g |
Brie | 20.7 | 100 g |
Queso Blanco | 20.4 | 100 g |
Camembert | 19.8 | 100 g |
Queso Fresco | 18.1 | 100 g |
Αμερικάνικο Τυρί | 17.1 | 100 g |
Φέτα | 14.2 | 100 g |