Ποιο τυρί έχει την περισσότερη χοληστερόλη;
Η χοληστερόλη υπάρχει στα προϊόντα ζωικής προέλευσης. Το τυρί μπορεί να είναι ένας μεγάλος τροφοδότης χοληστερόλης στη διατροφή. Τα μαλακά τυριά έχουν χαμηλότερη περιεκτικότητα σε χοληστερόλη και κορεσμένα λιπαρά, τα οποία επίσης επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα.
Cholesterol (mg) | Serving | |
Fontina | 116 | 100 g |
Γκούντα | 114 | 100 g |
Manchego | 104 | 100 g |
Brie | 100 | 100 g |
Τσένταρ | 99 | 100 g |
Muenster | 96 | 100 g |
Colby | 95 | 100 g |
Ελβετικό | 93 | 100 g |
Ροκφόρ | 90 | 100 g |
Φέτα | 89 | 100 g |
Παρμεζάνα | 86 | 100 g |
Κατσικίσιο Τυρί | 79 | 100 g |
Μοτσαρέλα | 79 | 100 g |
Αμερικάνικο Τυρί | 78 | 100 g |
Μπλε Τυρί | 75 | 100 g |
Camembert | 72 | 100 g |
Queso Blanco | 70 | 100 g |
Queso Fresco | 69 | 100 g |