Ποιο τυρί έχει την περισσότερη βιταμίνη A;
Το τυρί είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α, ειδικά όταν παρασκευάζεται από γάλα εμπλουτισμένο με τη βιταμίνη, αλλά συνοδεύεται από μεγάλη δόση κορεσμένων λιπαρών και χοληστερόλης. Επιλέξτε αντ’ αυτού πολύχρωμα λαχανικά για να καλύψετε τις ανάγκες σας σε βιταμίνη Α.
Vitamin A (IU) | Serving | |
Κατσικίσιο Τυρί | 1,464 | 100 g |
Αμερικάνικο Τυρί | 1,261 | 100 g |
Τσένταρ | 1,242 | 100 g |
Ελβετικό | 1,047 | 100 g |
Muenster | 1,012 | 100 g |
Colby | 994 | 100 g |
Παρμεζάνα | 974 | 100 g |
Fontina | 913 | 100 g |
Camembert | 820 | 100 g |
Queso Fresco | 806 | 100 g |
Μπλε Τυρί | 721 | 100 g |
Μοτσαρέλα | 676 | 100 g |
Brie | 592 | 100 g |
Γκούντα | 563 | 100 g |
Queso Blanco | 555 | 100 g |
Φέτα | 422 | 100 g |
Manchego | 415 | 100 g |