Ποιο τυρί έχει το περισσότερο νάτριο;
Το τυρί μπορεί να έχει πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο. Ορισμένα τυριά με υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, όπως η παρμεζάνα, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται ως γαρνιτούρα για να προσθέσουν γεύση και όχι να καταναλώνονται σε μεγάλες μερίδες. Κρατήστε τις μερίδες τυριού στα 30γρ για να ελαχιστοποιήσετε την πρόσληψη νατρίου.
Sodium (mg) | Serving | |
Ροκφόρ | 1,809 | 100 g |
Παρμεζάνα | 1,804 | 100 g |
Manchego | 1,433 | 100 g |
Αμερικάνικο Τυρί | 1,309 | 100 g |
Μπλε Τυρί | 1,146 | 100 g |
Φέτα | 917 | 100 g |
Camembert | 842 | 100 g |
Γκούντα | 819 | 100 g |
Fontina | 800 | 100 g |
Queso Fresco | 751 | 100 g |
Queso Blanco | 704 | 100 g |
Τσένταρ | 653 | 100 g |
Brie | 629 | 100 g |
Muenster | 628 | 100 g |
Μοτσαρέλα | 627 | 100 g |
Colby | 604 | 100 g |
Κατσικίσιο Τυρί | 415 | 100 g |
Ελβετικό | 187 | 100 g |