Ποιοι ξηροί καρποί έχουν την υψηλότερη περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε;
Οι ξηροί καρποί μπορούν να αποτελέσουν εξαιρετική πηγή βιταμίνης Ε, ενός αντιοξειδωτικού που είναι απαραίτητο για να διατηρήσετε το δέρμα, τα μάτια και το ανοσοποιητικό σας σύστημα υγιή. Η συνιστώμενη διαιτητική πρόσληψη για τους ενήλικες είναι 15 mg, οπότε τρώγοντας μόνο μία χούφτα αμύγδαλα την ημέρα μπορείτε να φτάσετε σχεδόν στα μισά του δρόμου!
Vitamin E (mg) | Serving | |
Αμύγδαλα | 6.8 | 1 oz (22 whole kernels) |
Φουντούκια | 4.3 | 1 oz |
Κουκουνάρι | 2.6 | 1 oz (167 kernels) |
Καρύδια Βραζιλίας | 1.6 | 1 oz (6 kernels) |
Φιστίκια | 1.4 | 1 oz |
Φιστίκια | 0.62 | 1 oz (49 kernels) |
Πεκάν | 0.4 | 1 oz (19 halves) |
Κάσιους | 0.26 | 1 oz |
Καρύδια | 0.2 | 1 oz (14 halves) |
Καρύδια Macadamia | 0.15 | 1 oz (10-12 kernels) |
Κάστανα | 0.14 | 1 oz |