Για την συγκεκριμένη συνταγή πριν προχωρήσουμε στα υλικά και την εκτέλεση θέλαμε να σου πούμε τα εξής μυστικά :

  • Τα παιδιά (της Γιώτας τουλάχιστον) λατρεύουν αυτή τη συνταγή.
  • Είτε την κάνεις με τα ρεβίθια που περίσσεψαν από την προηγούμενη μέρα (γιατί ΔΕΝ πετάμε φαγητό), είτε κάνεις εξαρχής παραπάνω ποσότητα και έχεις ξεμπερδέψει με το θέμα φαγητό στο σπίτι για 2 μέρες.
  • Τα όσπρια σε συνδυασμό με το ρύζι είναι ο ΙΔΑΝΙΚΟΣ συνδυασμός για να πάρεις όλα τα θρεπτικά συστατικά που σου προσφέρουν τα όσπρια, όπως είναι κι η  πρωτεΐνη ίσης αξίας με τη ζωική.

Χρήσιμες Πληροφορίες:

  • Εκτέλεση : 20 λεπτά
  • Δυσκολία : Το'χεις
  • Μερίδες : 5 μερίδες

Συστατικά

  • Για 1 ποτήρι ρεβίθια εμείς βάλαμε ½ κούπα ρύζι καστανό ( είναι θέμα και γούστου βέβαια η αναλογία τους)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας  ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Αρχικά βάζεις τα ρεβίθια στη κατσαρόλα και σκεπάζεις με νερό. ( Ίσως χρειαστεί να προσθέσεις και άλλο πιο μετά).
  2. Στη συνέχεια, προσθέτεις μέσα όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα αφήνεις να βράσουν καλά. Και είσαι πανέτοιμος!

Σημειώσεις

*Τα ρεβίθια καλό είναι να τα αφήσεις να φουσκώνουν αποβραδίς με λίγη σόδα φαγητού. **Πρόσθεσε το ελαιόλαδο όσο πιο αργά γίνεται στο πιάτο σου. ***Για το σερβίρισμα μπορείς να προσθέσεις λίγο λεμόνι, ρίγανη και αν σ αρέσουν οι καυτερές γεύσεις και λιιιιίγο μπούκοβο (στο δικό σου πιάτο όμως, όχι στων παιδιών)