- Κατηγορία : Ώρα για γλυκό
- Βασικό Συστατικό : Γάλα Ρύζι
Στο εξωτερικό το ξέρουν ως rice pudding. Εδώ όλοι το γνωρίζουμε ως ρυζόγαλο! Είναι γλύκισμα εύκολο, γρήγορο, ελαφρύ και στην προκειμένη περίπτωση χωρίς ζάχαρη!
Χρήσιμες Πληροφορίες:
Συστατικά
- 1 κούπα χλιαρό νερό
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι γλασέ
- 1 λίτρο γάλα 1,5%
- 4 κουταλιές της σούπας μέλι
- 2 κουταλιές της σούπας κάστερ πάουντερ
- 1 βανίλια
Εκτέλεση
- Σιγοβράζεις το ρύζι στο νερό μέχρι να ρουφήξει τα υγρά του και προσθέτεις το γάλα ( εκτός από το 1/3 της κούπας)
- Στη συνέχεια ανακατεύεις το κάστερ πάουντερ με το υπόλοιπο γάλα ( 1/3 της κούπας) και το προσθέτεις στη κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά.
- Τέλος προσθέτεις τη βανίλια στο μίγμα, χαμηλώνεις τη φωτιά και ανακατεύεις συνεχώς. Σκεπάζεις την κατσαρόλα και αφήνεις το μίγμα να κρυώσει για 15 λεπτά περίπου.
- Όταν κρυώσει το βάζεις στο ψυγείο για 2 ώρες και σερβίρεις το ρυζόγαλό σου με κανέλα!