Στο εξωτερικό το ξέρουν ως rice pudding. Εδώ όλοι το γνωρίζουμε ως ρυζόγαλο! Είναι γλύκισμα εύκολο, γρήγορο, ελαφρύ και στην προκειμένη περίπτωση χωρίς ζάχαρη!

Χρήσιμες Πληροφορίες:

  • Εκτέλεση : 20 λεπτά
  • Δυσκολία : Το΄χεις
  • Μερίδες : 4 μερίδες

Συστατικά

  • 1 κούπα χλιαρό νερό
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι γλασέ
  • 1 λίτρο γάλα 1,5%
  • 4 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 2 κουταλιές της σούπας κάστερ πάουντερ
  • 1 βανίλια

Εκτέλεση

  1. Σιγοβράζεις το ρύζι στο νερό μέχρι να ρουφήξει τα υγρά του και προσθέτεις το γάλα ( εκτός από το 1/3 της κούπας)
  2. Στη συνέχεια ανακατεύεις το κάστερ πάουντερ με το υπόλοιπο γάλα ( 1/3 της κούπας) και το προσθέτεις στη κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Τέλος προσθέτεις τη βανίλια στο μίγμα, χαμηλώνεις τη φωτιά και ανακατεύεις συνεχώς. Σκεπάζεις την κατσαρόλα και αφήνεις το μίγμα να κρυώσει για 15 λεπτά περίπου.
  4. Όταν κρυώσει το βάζεις στο ψυγείο για 2 ώρες και σερβίρεις το ρυζόγαλό σου με κανέλα!