Ξέρουμε το κουνουπίδι δεν είναι το αγαπημένο σου λαχανικό ΑΛΛΑ……
Αυτά τα υγιεινά και κρατσανιστά κουνουπιδομπριζολάκια (αν μπορείς να τα προφέρεις, μπορείς και να τα φας άνετα) είναι το νέο trend που επιλέγουν χορτοφάγοι και μη και σίγουρα θα τα λατρέψεις!

Χρήσιμες Πληροφορίες:

  • Εκτέλεση : 30 λεπτά
  • Δυσκολία : Το΄χεις
  • Μερίδες : 3 μερίδες

Συστατικά

  • 2 μικρά κουνουπίδια χωρίς τις ρίζες τους

Για της σως:

  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Mix μπαχαρικών (Αλάτι, πιπέρι, καπνιστή πάπρικα, γλυκιά πάπρικα, κάρυ, σκόρδο, τζίντζερ, κουρκουμά, θυμάρι)
  • Χυμό από 1/2 λεμόνι

Για το ντιπ:

  • 1 κουταλιά του γλυκού μαγιονέζα light
  • 3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι 2%
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • Aλάτι πιπέρι πάπρικα γλυκιά
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα

Εκτέλεση

  1. Χωρίζεις το κάθε κουνουπίδι σε 5 κομμάτια και τα απλώνεις σε αντικολλητικό χαρτί.
  2. Προσθέτεις και απλώνεις την σως πάνω στα κομμάτια του κουνουπιδιού ( και από τις δύο πλευρές) και ψήνεις στον αέρα στους 180°C για 25′.