Δεν ξέρουμε για σένα, αλλά εμείς αυτές τις ημέρες μπουχτισαμε κάπως από το πολύ κρέας και είπαμε να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό. Αυτή η πολύ γρήγορη συνταγή θα σου αρέσει σίγουρα και θα σου δώσει τις βιταμίνες που ίσως παρέλειψες αυτό το διάστημα…

 

  • Εκτέλεση : 15 λεπτά
  • Δυσκολία : Ευκολάκι
  • Μερίδες : 7 ρολάκια

Συστατικά

Για τα ρολάκια:

  • 6 στρογγυλά φύλλα ρυζιού, περίπου 15 εκατοστά σε μέγεθος
  • 12 γαρίδες μικρές καθαρισμένες
  • 2-3 πιπεριές χρώματος της αρεσκείας σου
  • 1 καρότο, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 1/2 αβοκάντο ώριμο κομμένο σε φέτες
  • Μαρούλι ψιλοκομμένο
  • Λάχανο κόκκινο ψιλοκομμένο
  • Φρέσκα φύλλα βασιλικού

Για τη σάλτσα:

  • 100ml κρεμώδες φιστικοβούτυρο
  • 80ml νερό
  • 2 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα σόγιας
  • 2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λάιμ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάσε μια κατσαρόλα ή μπολ με πολύ ζεστό νερό. Το σημαντικό είναι να χωράει ολόκληρο το φύλλο ρυζιού. Το νερό όσο πιο ζεστό είναι τόσο πιο γρήγορα μαλακώνει το φύλλο. Θα πρέπει να το αντέχεις ως θερμοκρασία για να μην καείς.
  2. Βούτηξε ένα φύλλο ρυζιού στο μπολ με το ζεστό νερό για περίπου 2 δευτερόλεπτα, μέχρι να μαλακώσει, αλλά να μην λιώσει. Απλώσε το σε ένα ξύλο κοπής.
  3. Δουλεύοντας στο κάτω τρίτο του φύλλου, απλώσε λίγο μαρούλι/λάχανο, καρότα, πιπεριες, αβοκάντο και γαρίδες.Δίπλωσε το κάτω άκρο για να καλύψεις τη γέμιση. Στη συνέχεια, δίπλωσε τα πλάγια. Κύλησε σφιχτά και θα έχεις έτσι ένα ρολάκι! Συνεχίσε με τα υπόλοιπα υλικά.
  4. Για να φτιάξεις τη σάλτσα, ανακάτεψε σε ένα μπολ όλα τα υλικά.

 

Σημειώσεις

Επίσης μπορείς να το σερβίρεις και με σόγια σος.