Ας είμαστε ειλικρινείς, οι περισσότεροι από εμάς θεωρούμε ότι τα ρεβίθια ανήκουν σε μια σαλάτα ή σε ένα πιάτο ως κυρίως γεύμα, όχι σε cupcakes. Ωστόσο, η πλούσια και ζουμερή γεύση που χτύπησε τους γευστικούς μας κάλυκες ήταν σίγουρα μια ευχάριστη έκπληξη!

  • Εκτέλεση : 30 λεπτά
  • Δυσκολία : Ευκολάκι
  • Μερίδες : 12 μερίδες

Συστατικά

  • 300γρ βρασμένα ρεβίθια
  • 3 αυγά
  • 1/2 κούπα μέλι
  • 1/2 κούπα φυστικοβούτυρο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 4 κουταλιές της σούπας σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση

  1. Στο μούλτι βάζεις τα βρασμένα ρεβύθια, 1 αυγό και τα χτυπάς μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα σου.
  2. Στη συνέχεια, προσθέτεις άλλα 2 αυγά, το μέλι, το φυστικοβούτυρο, το μπέικιν, το αλάτι, τη βανίλια και τις στγόνες σοκολάτας.
  3. Γεμίζεις στα φορμάκια τη ζύμη σου και προσθέτεις αν θέλεις επιπλέον σταγόνες σοκολάτας
  4. Ψήνεις τα muffins για 25 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου στον αέρα.