Ο σολομός αποτελεί εξαιρετική πηγή αρκετών βιταμινών του συμπλέγματος Β, τις οποίες ο οργανισμός χρειάζεται για την παραγωγή ενέργειας, τον έλεγχο των φλεγμονών και την προστασία της υγείας της καρδιάς και του εγκεφάλου.

Με λίγα λόγια, είναι απαραίτητος!

Εμείς λοιπόν, “παντρέψαμε” την υπέροχή του γεύση, με τα αγαπημένα μας λαχανικά και φτιάξαμε ένα αριστούργημα!

Χρήσιμες Πληροφορίες:

  • Εκτέλεση : 45 λεπτά
  • Δυσκολία : Το΄χεις
  • Μερίδες : 1 μερίδα

Συστατικά

  • 1 φιλέτο σολομού
  • Πολύχρωμες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
  • 1 κρεμμύδι σε κομμάτια
  • 1 γλυκοπατάτα σε φέτες
  • 2 κολοκυθάκια σε φέτες
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • Κουρκουμάς
  • Γλυκιά πάπρικα
  • Σκόνη σκόρδου
  • Τζίντζερ
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

 

 

Εκτέλεση

  1. Κόβεις τα λαχανικά σου ομοιόμορφα.
  2. Φτιάχνεις τη σως και προσθέτεις 2 κουταλιές της σούπας στο σολομό, για να μαριναριστεί. Τον τυλίγεις σε μια λαδόκολλα.
  3. Προσθέτεις λίγο νερό στην υπόλοιπη σως και περιχύνεις τα λαχανικά.
  4. Ψήνεις στους 180 βαθμούς Κελσίου στον αέρα για  περίπου 40 λεπτά.