Ξέρουμε, δεν το περίμενες να δεις τέτοια συνταγή κι όμως μπορούμε επίσημα πια να πούμε ότι αυτές οι τορτίγιες δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα απολύτως από τις τορτίγιες που βρίσκουμε στο εμπόριο.
Βάλε τη φαντασία σου να δουλέψει καθώς οι τορτίγιες αυτές είναι υπέροχες για κάθε περίσταση και συνδυασμό (tacos, burritos, wraps, enchiladas κ.α.)
Συστατικά
- 540 γρ αλεύρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν παουντερ
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 100 γρ ηλιέλαιο
- Μία κούπα χλιαρό νερό
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζεις το αλεύρι.
- Προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύεις καλά και ξεκινάς να πλάθεις τη ζύμη σου.
- Μεταφέρεις τη ζύμη σε ένα μπολ και την αφήνεις να “ξεκουραστεί” για 15 λεπτά.
- Κόβεις τη ζύμη σου σε δεκαέξι κομμάτια και τα πλάθεις σε μπαλάκια.
- Πασπαλίζεις καλά την επιφάνεια σου με αλεύρι και ανοίγεις το ζυμάρι μέχρι να γίνει λεπτό φύλλο.
- Τέλος μεταφέρεις στο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ψήνεις για 30 δευτερόλεπτα την κάθε πλευρά.
- Επαναλαμβάνεις τη διαδικασία για κάθε ζύμη.