Δεν έχεις αρτοπαρασκευαστή; Κανένα πρόβλημα! Η εύκολη συνταγή μας για σπιτικό ψωμί είναι ιδανική για αρχάριους και απαιτεί μόνο λίγα βασικά υλικά. Δοκίμασε το και γεύσου τη διαφορά!

  • Εκτέλεση : 1,5 ώρα
  • Δυσκολία : Το χεις
  • Μερίδες : 1 καρβέλι ψωμί

Συστατικά

  • 2 κούπες αλεύρι
  • 2 κούπες αλεσμένη βρώμη
  • 2 κούπες χλιαρό νερό
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
  • 2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1ο φούσκωμα μέχρι να διπλασιαστεί
  • 2ο φούσκωμα στη φόρμα ψησίματος για άλλη μισή ώρα

Εκτέλεση

  1. Μέσα σε ένα μπολ, προσθέτεις την αλεσμένη βρώμη, το αλεύρι, μαγιά, αλάτι και ζάχαρη και ανακατεύεις.
  2. ´Ύστερα ρίχνεις 2 κούπες χλιαρό νερό και αφήνεις τη ζύμη σου να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
  3. Χωρίζεις το μείγμα και το βάζεις σε βουτυρωμένη φόρμα.
  4. Αν θέλεις μπορείς σε αυτό το βήμα να προσθέσεις ψιλοκομμένα λαχανικά στο μείγμα σου.
  5. Σκεπάζεις ξανά τη ζύμη και την αφήνεις στην άκρη να φουσκώσει για άλλα 30 λεπτά.
  6. Ψήνεις το ψωμάκι σου στον αέρα στους 180 βαθμούς Κελσίου για 40 λεπτά.