Ένα γλυκό αλλιώτικο που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα υπόλοιπα!

Μήλα γεμιστά με καρύδια και σπόρους ροδιού

Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνη C και λιπαρά ω3.

Εσύ ακόμη να το δοκιμάσεις;

Χρήσιμες Πληροφορίες:

  • Εκτέλεση : 50 λεπτά
  • Δυσκολία : Το΄χεις
  • Μερίδες : 7 μεριδες

Συστατικά

  • 7 κόκκινα μήλα
  • 1/2 κούπα καρύδια περασμένα στο multi
  • 2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένες σταφίδες
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη ακατέργαστη
  • 2 κουταλιές της σούπας σπόρους ροδιού
  • Λίγο νερό για το ταψί (1 ποτηράκι περίπου ανάλογα με το ταψί)
Για το γαρνίρισμα: Σιρόπι ρόδι χωρίς ζάχαρη ‘Ωδη στο ρόδι’ και 1/2 ρόδι τους σπόρους

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύεις σε ένα μπολ τα καρύδια, τις σταφίδες, το ξύσμα, την κανέλα και τη ζάχαρη
  2. Ξεφλουδίζεις τα μήλα και με το ειδικό εργαλείο ανοίγεις στη μέση τρύπα βγάζοντας έτσι και τα κουκούτσια.
  3. Τα τοποθετείς σε ταψί και γεμίζεις το καθένα με το μείγμα.
  4. Το υπόλοιπο το πασπαλίζεις πάνω στα μήλα.
  5. Ρίχνεις το νερό και τα ψήνεις στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.
  6. Μόλις είναι έτοιμα τα περιχύνεις με σιρόπι ροδιού και τους σπόρους από το ρόδι.