Ένα γλυκό αλλιώτικο που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα υπόλοιπα!

Μήλα γεμιστά με καρύδια και σπόρους ροδιού

Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνη C και λιπαρά ω3.

Εσύ ακόμη να το δοκιμάσεις;

Βρες όλες τις Συνταγές & τα άρθρα μας και λάβε μέρος στη συζήτηση

Υλικά για 7 μερίδες:

  • 7 κόκκινα μήλα
  • 1/2 κούπα καρύδια περασμένα στο multi
  • 2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένες σταφίδες
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη ακατέργαστη
  • 2 κουταλιές της σούπας σπόρους ροδιού
  • Λίγο νερό για το ταψί (1 ποτηράκι περίπου ανάλογα με το ταψί)


Για το γαρνίρισμα:

Σιρόπι ρόδι χωρίς ζάχαρη ‘Ωδη στο ρόδι’ και 1/2 ρόδι τους σπόρους

Εκτέλεση:

Βήμα 1ο: Ανακατεύεις σε ένα μπολ τα καρύδια, τις σταφίδες, το ξύσμα, την κανέλα και τη ζάχαρη


Βήμα 2ο: Ξεφλουδίζεις τα μήλα και με το ειδικό εργαλείο ανοίγεις στη μέση τρύπα βγάζοντας έτσι και τα κουκούτσια.


Βήμα 3ο: Τα τοποθετείς σε ταψί και γεμίζεις το καθένα με το μείγμα.


Βήμα 4ο: Το υπόλοιπο το πασπαλίζεις πάνω στα μήλα.


Βήμα 5ο: Ρίχνεις το νερό και τα ψήνεις στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.


Βήμα 6ο : Μόλις είναι έτοιμα τα περιχύνεις με σιρόπι ροδιού και τους σπόρους από το ρόδι.

Για να δεις το άρθρο σε μορφή stories

👇

Πάτησε εδώ

20210930 141954 01
5/5 (1 Review)