Αυτή τη συνταγή σίγουρα ΔΕΝ την έχεις ξαναδεί! Κάθε χρόνο περιμένουμε πως και πως στο σπίτι Κατσικαρίδου να την απολαύσουμε από τα χεράκια της μαμάς μου. Γεμιστό κοτόπουλο με ρύζι, κιμά, κάστανα, σταφίδες, κουκουνάρι & καρύδι! Εσύ τί φτιάχνεις κάθε χρόνο στο Χριστουγεννιάτικό σου τραπέζι; Γράψε μας κάτω στα σχόλια!

  • Εκτέλεση : 2 ώρες και 40 λεπτά
  • Δυσκολία : Δοκίμασέ το
  • Μερίδες : 6 μερίδες

Συστατικά

  • 500 γρ συκωτάκια κότας
  • 1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο
  • 500 γρ κιμά
  • 1 κούπα ρύζι καρολίνα & 2,5 κούπες νερό
  • 50 γρ κουκουνάρι
  • 50 γρ καρύδια
  • 350 γρ κάστανα βρασμένα
  • 50 γρ σταφίδες ξανθές
  • 4 κουταλιές της σούπας λάδι για το τσιγάρισμα και 20 γρ βούτυρο
  • Αλάτι-Πιπέρι

Εκτέλεση

  1.  Σοτάρεις το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο και ρίχνεις τον κιμά να τσιγαριστεί για λίγο.
  2. Ρίχνεις και τα συκωτάκια και αφήνεις να μαγειρευτούν μαζί, μέχρι να φύγουν τα υγρά τους. Αλατοπιπερώνεις και ρίχνεις όλα τα υπόλοιπα υλικά (ρύζι, κουκουνάρι, καρύδια, κάστανα, σταφίδες και το νερό).
  3. Αλατοπιπερώνεις και αλείφεις το κοτόπουλο με το βούτυρο παντού, με ένα καλό μασάζ!
  4. Στη συνέχεια, γεμίζεις με τη γέμιση την κοιλιά του και ,είτε δένεις τα πόδια του για να μείνει κλειστή η κοιλιά του, είτε τη στερεώνεις με οδοντογλειφίδες.
  5. Με την υπόλοιπη γεμίζειςπουγκάκια σε λαδόκολλα και τα τοποθετούμε περιμετρικά στη γάστρα.
  6. Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνεις στους 180oC για 2 ώρες περίπου, με κλειστό καπάκι και για ένα μισάωρο ακόμα ξεσκεπάζεις μέχρι να πάρει χρώμα.