Μετά την πολλή πετυχημένη συνταγή της μανιταρόσουπας, ερχόμαστε με άλλη μία συνταγάρα! Ζεστή αρωματική σουπίτσα βελουτέ από γλυκοπατάτα!

  • Εκτέλεση : 30 λεπτά
  • Δυσκολία : Ευκολάκι
  • Μερίδες : 6 μερίδες

Συστατικά

  • 3 μικρές γλυκοπατάτες
  • Καρότο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πράσο
  • 3 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μικρό ξυλάκι κανέλας
  • Σκόνη τζίντζερ,
  • Σκόνη σκόρδου
  • 850ml Νερό

Για το σερβίρισμα:

  • 1 κουταλιά της σούπας στραγγιστό γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
  • παπαρουνόσπορος

Εκτέλεση

  1. Πλένεις, σκουπίζεις και κόβεις όλα τα λαχανικά σε μέτρια κομμάτια.
  2. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά, ζεσταίνεις το ελαιόλαδο και σοτάρεις όλα τα λαχανικά για 2 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
  3. Προσθέτεις την κανέλα, το τζίντζερ, το σκόρδο, το πιπέρι και το νερό. Ανακατεύεις και βράζεις την σούπα για 20′. Αφαιρείς το ξυλάκι κανέλας και πολτοποιείς τη σούπα με ραβδομπλέντερ, μέσα στην κατσαρόλα. Αν την πολτοποιήσεις σε δόσεις στο μούλτι, τη μεταφέρεις ξανά στην κατσαρόλα.
  4. Προσθέτεις στη σούπα το ελαιόλαδο, δοκιμάζεις και προσθέτεις αλάτι, εάν χρειάζεται. Επιπλέον, εάν θέλεις την αραιώνεις με νερό, ανάλογα με το πόσο πηχτή προτιμάς την σούπα σου.
  5. Σερβίρεις με λίγο ελαιόλαδο, γιαούρτι και παπαρουνόσπορο.