Αν έχεις βρεθεί ποτέ αντιμέτωπος με την διαδικασία απώλειας βάρους, σίγουρα θα έχεις ακούσει το λεγόμενο “θερμιδικό ισοζύγιο”. Φαντάσου μια ζυγαριά -ζυγός που έχει 2 πλευρές. Στην πρώτη πλευρά είναι οι θερμίδες που καταναλώνεις (ημερησίως, εβδομαδιαία, μηνιαία) και στην άλλη οι θερμίδες που “καις” (πάλι μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα). Όσο πιο συχνά γέρνει η ζυγαριά προς την πρώτη πλευρά τόσο πιο πιθανό είναι να βάλεις βάρος. Αντιθέτως, όσο πιο πολύ γέρνει προς την άλλη πλευρά τόσο πιο πιθανό είναι να αποβάλλεις βάρος από το σώμα σου.

Πόσο σημαντικές είναι λοιπόν οι θερμίδες συνολικά στην διατροφή και την υγεία σου;

Αυτοί που δεν γνωρίζουν την επιστήμη της διατροφής, ισχυρίζονται πως το μόνο που έχει αξία είναι οι θερμίδες. Έτσι, με αυτήν την νοοτροπία καταλήγουν να στρέφουν εκεί όλη την προσοχή τους, φτάνοντας πολλές φορές σε ακρότητες. Οι ειδικοί όμως της διατροφής έρχονται να αλλάξουν όσα πίστευες μέχρι σήμερα. Για την ακρίβεια επιμένουν ότι 

το είδος τροφίμου που τρως έχει σημασία πολύ περισσότερο από τον αριθμό των θερμίδων που περιέχει – τόσο από την άποψη της απώλειας βάρους όσο και της μακροχρόνιας υγείας.

Διάβασε ολόκληρο το άρθρο εδώ.