Ένα σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας! Πιο γρήγορο δεν υπάρχει!
Τρουφάκια με βερίκοκα και νιφάδες βρώμης!
Χρήσιμες Πληροφορίες:
Συστατικά
- 30 γρ. σουσάμι
- 140γρ. ξερά βερίκοκα
- 220γρ. νιφάδες βρόμης
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα (σκόνη)
- 1/4 κ.γ. κάρδαμο (τα σποράκια), κοπανισμένα καλά ή έτοιμη σκόνη (το βρίσκεις και ως κακουλέ)
Εκτέλεση
- Ψήνεις το σουσάμι απλωμένο σε μια λαδόκολλα στους 160°C για 8 λεπτά μέχρι να καβουρδιστει και το αφήνειςνα κρυώσει.
- Βράζεις τα βερίκοκα για 3-4 λεπτά και τα αφήνεις να κρυώσουν.
- Τα αλέθουμε στο μπλέντερ με το νερό τους.
- Προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης, την κανέλα και τον κάρδαμο.
- Πλάθουμε τα τρουφάκια και τα κυλάμε στο καβουρδισμένα σουσάμι.