Ένα σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας! Πιο γρήγορο δεν υπάρχει!

Τρουφάκια με βερίκοκα και νιφάδες βρώμης!

  • Εκτέλεση : 13 λεπτά
  • Δυσκολία : Ευκολάκι
  • Μερίδες : 6 μικρά

Συστατικά

  • 30 γρ. σουσάμι
  • 140γρ. ξερά βερίκοκα
  • 220γρ. νιφάδες βρόμης
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα (σκόνη)
  • 1/4 κ.γ. κάρδαμο (τα σποράκια), κοπανισμένα καλά ή έτοιμη σκόνη (το βρίσκεις και ως κακουλέ)

Εκτέλεση

  1. Ψήνεις το σουσάμι απλωμένο σε μια λαδόκολλα στους 160°C για 8 λεπτά μέχρι να καβουρδιστει και το αφήνειςνα κρυώσει.
  2.  Βράζεις τα βερίκοκα για 3-4 λεπτά και τα αφήνεις να κρυώσουν.
  3. Τα αλέθουμε στο μπλέντερ με το νερό τους.
  4. Προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης, την κανέλα και τον κάρδαμο.
  5. Πλάθουμε τα τρουφάκια και τα κυλάμε στο καβουρδισμένα σουσάμι.