Υλικά για 7 μερίδες: – 7 κόκκινα μήλα – 1/2 κούπα καρύδια περασμένα στο multi – 2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένες σταφίδες – ξύσμα από 1 λεμόνι – 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα – 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη ακατέργαστη – 2 κουταλιές της σούπας σπόρους ροδιού – Λίγο νερό για το ταψί (1 ποτηράκι περίπου ανάλογα με το ταψί) Για το γαρνίρισμα: Σιρόπι ρόδι χωρίς ζάχαρη 'Ωδη στο ρόδι' και 1/2 ρόδι τους σπόρους
Βήμα 1ο: Ανακατεύεις σε ένα μπολ τα καρύδια, τις σταφίδες, το ξύσμα, την κανέλα και τη ζάχαρη
Βήμα 2ο: Ξεφλουδίζεις τα μήλα και με το ειδικό εργαλείο ανοίγεις στη μέση τρύπα βγάζοντας έτσι και τα κουκούτσια.
Βήμα 3ο: Τα τοποθετείς σε ταψί και γεμίζεις το καθένα με το μείγμα.
Βήμα 4ο: Το υπόλοιπο το πασπαλίζεις πάνω στα μήλα.
Βήμα 5ο: Ρίχνεις το νερό και τα ψήνεις στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.
Βήμα 6ο : Μόλις είναι έτοιμα τα περιχύνεις με σιρόπι ροδιού και τους σπόρους από το ρόδι.