Ψητά μήλα γεμιστά με καρύδια και σπόρους ροδιού - Baked apples with pomegranate syrup

Τί θα χρειαστείς:

Υλικά για 7 μερίδες: – 7 κόκκινα μήλα – 1/2 κούπα καρύδια περασμένα στο multi – 2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένες σταφίδες – ξύσμα από 1 λεμόνι – 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα – 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη ακατέργαστη – 2 κουταλιές της σούπας σπόρους ροδιού – Λίγο νερό για το ταψί (1 ποτηράκι περίπου ανάλογα με το ταψί) Για το γαρνίρισμα: Σιρόπι ρόδι χωρίς ζάχαρη 'Ωδη στο ρόδι' και 1/2 ρόδι τους σπόρους

Προετοιμασία

Βήμα 1ο:  Ανακατεύεις σε ένα μπολ τα καρύδια, τις σταφίδες, το ξύσμα, την κανέλα και τη ζάχαρη 

Προετοιμασία

Βήμα 2ο:  Ξεφλουδίζεις τα μήλα και με το ειδικό εργαλείο ανοίγεις στη μέση τρύπα βγάζοντας έτσι και τα κουκούτσια. 

Προετοιμασία

Βήμα 3ο:  Τα τοποθετείς σε ταψί και γεμίζεις το καθένα με το μείγμα. 

Προετοιμασία

Βήμα 4ο:  Το υπόλοιπο το πασπαλίζεις πάνω στα μήλα. 

Προετοιμασία

Βήμα 5ο: Ρίχνεις το νερό και τα ψήνεις στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά. 

Προετοιμασία

Βήμα 6ο : Μόλις είναι έτοιμα τα περιχύνεις με σιρόπι ροδιού και τους σπόρους από το ρόδι. 

Καλή Απόλαυση!