Χοιρινό με δαμάσκηνα και κρανμπερις - Casserole pork with plums and cranberries

Τί θα χρειαστείς:

Υλικά για 6 μερίδες: – 1 κιλό χοιρινό από σπάλα κομμένο σε μικρά κομμάτια – 2 πράσα κομμένα σε ροδέλες – 3 καρότα μεγάλα κομμένα επίσης σε ροδέλες  – 1 μεγάλο κρεμμύδι  – 2 φύλλα δάφνης  – 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο / 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα  – 1 ξυλάκι κανέλλα  – 1 κουταλιά της σούπας πελτέ  – 250γρ ντοματάκια ψιλοκομμένα  – 300γρ δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι  – 80γρ κρανμπερις  – 4-5 μεγάλα κάστανα κομμένα στη μέση  – 250ml κόκκινο ή ροζέ κρασί  – αλάτι-πιπέρι - σκορδο  – 1 φλτζάνι νερό 

H Προετοιμασία

Βήμα 1ο: Βάζεις σε μια λεκάνη τα δαμάσκηνα με το κρασί. 

H Προετοιμασία

Βήμα 2ο:  Βάζεις το λάδι στη κατσαρόλα και ρίχνεις το κρέας να πάρει χρώμα.  

H Προετοιμασία

Βήμα 3ο:  Το βγάζεις και βάζεις τα λαχανικά να μαραθούν, βάζεις πάλι το κρέας στην κατσαρόλα, ρίχνεις τα μπαχαρικά, τη δάφνη, το σβήνεις με το κρασί που έχεις μουσκέψει τα δαμάσκηνα, ρίχνεις τα υπόλοιπα υλικά, τα αφήνεις να πάρουν βράση και χαμηλώνεις τη φωτιά ώστε να σιγοβράσουν.  

H Προετοιμασία

Βήμα 4ο:  Όταν βράσει ανεβάζεις τη φωτιά για να πήξει η σάλτσα. 

Καλή Απόλαυση!