Κολοκυθοτυρόπιτα χωρίς φύλλο - Cheese zucchini pie(diabetes friendly) 

Τί θα χρειαστείς:

Υλικά για 6 μερίδες: – 4 κολοκυθάκια  – 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα – 4 αυγά – 3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά – Ξύσμα απο 1 λεμόνι – 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο  – 300 γρ ανθότυρο  – 200 γρ αλεύρι βρώμης – 3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ  – 3 κουταλιές της σούπας άνηθο – 3 κουταλιές της σούπας μαιντανό – Αλάτι-πιπέρι

H Προετοιμασία

Βήμα 1ο:  Τρίβεις τα κολοκυθάκια στο χοντρό μέρος του τρίφτη. Τα αλατίζεις και τα αφήνεις στο σουρωτήρι να στραγγίξουν για 20 λεπτά. Έπειτα τα πιέζεις καλά να βγάλουν όλα τα υγρά τους.  . 

H Προετοιμασία

Βήμα 2ο:  Βάζεις τα κολοκυθάκια σε ένα μπολ.  Προσθέτεις τα μυρωδικά, τα κρεμμυδάκια, τα αβγά χτυπημένα, το γιαούρτι, το ξύσμα λεμονιού, 6 κσ ελαιόλαδο, τη μισή ποσότητα ανθοτύρου σπασμένο με το χέρι και ανακατεύεις.  

H Προετοιμασία

Βήμα 3ο:   Προσθέτεις το αλεύρι βρώμης, το μπέικιν πάουντερ, αλάτι,πιπέρι, και ανακατεύεις.  

H Προετοιμασία

Βήμα 4ο:   Στρώνεις το μείγμα σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα και ρίχνεις από πάνω την υπόλοιπη ποσότητα του ανθότυρου.  Ψήνεις στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο, για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα. 

Καλή Απόλαυση!