– 1 κούπα χυμό ρόδι – 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο – 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη – 2 κουταλιές της σούπας νερό – 1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ – 500γρ κοτόπουλο – 2 κούπες κινόα βρασμένη – 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Βήμα 1: Βράζεις το χυμό ροδιού και τη ζάχαρη σε μια μικρή κατσαρόλα και ανακατεύεις περιστασιακά, μέχρι να μειωθεί- εξατμιστεί στο μισό. Θα σου πάρει περίπου 16 λεπτά.
Βήμα 2: Χτυπάς 2 κουταλιές της σούπας νερό και κορν φλάουρ σε ένα μικρό μπολ. Τα προσθέτεις στο μείγμα του ροδιού μαζί με το βούτυρο. Βράζεις το μείγμα, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει, περίπου για 1 λεπτό.
Βήμα 3: Εν τω μεταξύ, ζεσταίνεις ένα τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά . Αλατοπιπερώνεις το κοτόπουλο και το μαγειρεύεις σε ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει.
Βήμα 4: Τοποθετείς λίγη βρασμένη κινόα, μερικούς σπόρους ροδιού, αλάτι, αβοκάντο και ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο μπολ και ανακάτεψε μέχρι να ενωθούν. Σερβίρεις το κοτόπουλο με της σάλτσα ροδιού και το μίγμα με την κινόα.