– 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο – 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο – 2 κολοκυθάκια σε φέτες – 1/2 κούπα ρύζι – 1 1/2 κούπα νερό – 1/2 ματσάκι άνηθος – Δυόσμος – Χυμός από 1 λεμόνι – 60 γρ τυρί τριμμένο (Μανούρα Σίφνου) – Αλάτι – Πιπέρι – Κουρκουμάς – Σκόνη Σκόρδου
Ψιλοκόβεις τα λαχανικά σου και τα τσιγαρίζεις για 2-3 λεπτάκια και προσθέτεις το ρύζι σου. Στην συνέχεια ρίχνεις το νεράκι, αλατοπιπερώνεις και αφήνεις να πάρει μια καλή βράση. Έπειτα προσθέτεις τον άνηθο, τον δυόσμο και τον χυμό από το λεμόνι και τέλος το τυρί. Σκεπάζεις τη κατσαρόλα και χαμηλώνεις την φωτιά όσο περιμένεις να ρουφήξει τα υγρά του. Είσαι έτοιμος/η για σερβίρισμα!