Υλικά για 30 περίπου ελιόψωμα: – 1 σακουλάκι ξηρή μαγιά – 5 κουταλιές της σούπας χλιαρό νερό – 1 κοφτή κουταλιά της σούπας ζάχαρη – 2 κουταλιές της σούπας λάδι – 2 φλιτζάνια χλιαρό νερό – 1 πρέζα αλάτι – 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο – 1/2 κούπα ροδέλες ελιάς – 1/2 κούπα κόκκινες πιπεριές – 800γρ αλεύρι
Βήμα 1ο: Προσθέτεις το ελαιόλαδο, τη μαγιά, τη ζάχαρη και 5 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό και αφήνεις το μίγμα στην άκρη για 15' μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά σου. Στην συνέχεια, προσθέτεις στο μίγμα σου τα 2 φλιτζάνια ζεστό νερό, το αλάτι, το αλεύρι και σχηματίζεις την τελική ζύμη σου.
Βήμα 2ο: Αφήνεις την ζύμη περίπου 1 ώρα μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
Βήμα 3ο: Πλάθεις σε μπαλάκια.
Βήμα 4ο: Ψήνεις στους 180 βαθμούς αέρα για 30-40'