Κουνουπιδομπριζολάκια - Roasted cauliflower steaks

Τί θα χρειαστείς:

Υλικά για 3 μερίδες 2 μικρά κουνουπίδια πλυμένα χωρίς την ρίζα τους.

Για τη σως - 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο - Mix μπαχαρικών  (Αλάτι, πιπέρι, καπνιστή πάπρικα, γλυκιά πάπρικα, κάρυ, σκόρδο, τζίντζερ, κουρκουμά, θυμάρι) -Χυμό από 1/2 λεμόνι

Τί θα χρειαστείς:

Για το ντιπ -1 κουταλιά του γλυκού μαγιονέζα light -3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι 2% -1 ματσάκι άνηθο -αλάτι πιπέρι πάπρικα γλυκιά -2 κουταλιές της σούπας -μουστάρδα

Τί θα χρειαστείς:

για το hummus: Βάζεις τα ρεβίθια, το ταχίνι, το σκόρδο, το αλάτι, τη σόδα και το χυμό λεμονιού και τα χτυπάς στο multi.  Προσθέτεις λίγο νερό εάν χρειαστεί.  Σερβίρεις και απολαμβάνεις με τα nachos και μερικά ψητά λαχανικά (για να φτιάξεις μια ολοκληρωμένη 3άδα). 

Τί θα χρειαστείς:

H Προετοιμασία

Βήμα 1ο: Χωρίζεις το κάθε κουνουπίδι σε 5 κομμάτια και τα απλώνεις σε αντικολλητικό χαρτί.  

H Προετοιμασία

Βήμα 2ο: Προσθέτεις και απλώνεις την σως πάνω στα κομμάτια του κουνουπιδιού ( και από τις δύο πλευρές) και ψήνεις στον αέρα στους 180°C για 25'.  

Καλή Απόλαυση!