Υλικά για 6 μερίδες: – 500 γρ συκωτάκια κότας – 1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο – 500 γρ κιμά – 1 κούπα ρύζι καρολίνα & 2,5 κούπες νερό – 50 γρ κουκουνάρι – 50 γρ καρύδια – 350 γρ κάστανα βρασμένα – 50 γρ σταφίδες ξανθές – 4 κουταλιές της σούπας λάδι για το τσιγάρισμα και 20 γρ βούτυρο – αλάτι-πιπέρι
Βήμα 1ο: Σοτάρεις το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο και ρίχνεις τον κιμά να τσιγαριστεί για λίγο.
Βήμα 2ο: Ρίχνεις και τα συκωτάκια και αφήνεις να μαγειρευτούν μαζί, μέχρι να φύγουν τα υγρά τους. Αλατοπιπερώνεις και ρίχνεις όλα τα υπόλοιπα υλικά (ρύζι, κουκουνάρι, καρύδια, κάστανα, σταφίδες και το νερό).
Βήμα 3ο: Αλατοπιπερώνεις και αλείφεις το κοτόπουλο με το βούτυρο παντού, με ένα καλό μασάζ!
Βήμα 4ο: Στη συνέχεια γεμίζεις με τη γέμιση την κοιλιά του και είτε δένεις τα πόδια του για να μείνει κλειστή η κοιλιά του, είτε τη στερεώνεις με οδοντογλειφίδες.
Βήμα 5ο: Με την υπόλοιπη γεμίζουμε πουγκάκια σε λαδόκολλα και τα τοποθετούμε περιμετρικά στη γάστρα.
Βήμα 6ο: Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνω στους 180oC για 2 ώρες περίπου, με κλειστό καπάκι και για ένα μισάωρο ακόμα ξεσκεπάζω μέχρι να πάρει χρώμα.