για 17 μπισκότα: -150γρ βρώμη -150γρ φουντουκοβούτυρο -70γρ φουντούκια ωμά ανάλατα -1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα -35γρ κράνμπερις -Ξύσμα από 1/2 χυμό λεμόνι -75ml χυμό πορτοκαλιού -Σοκολάτα με στέβια για πασπάλισμα
Βήμα 1: Τοποθετείς τα φουντούκια στο μούλτι, τα σπας σε χοντρά κομμάτια. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζεις τα στερεά υλικά (βρώμη, φουντούκια, κράνμπερις, κανέλα, ξύσμα λεμονιού).
Βήμα 2: Σε ένα μικρότερο μπολ ρίχνεις τα υγρά (μέλι, φουντουκοβούτυρο, χυμό πορτοκάλι). Ανακατεύεις με τον αυγοδάρτη να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Κατόπιν ρίχνεις το μείγμα των υγρών μέσα στο μπολ με τα στερεά και ανακατεύεις πάρα πολύ καλά μέχρι να δημιουργηθεί η ζύμη των μπισκότων.
Βήμα 3: Παίρνεις με ένα κουταλάκι του γλυκού κουταλιές από τη ζύμη και τις εναποθέτεις σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Την κάθε κουταλιά ζύμης που θα βάλεις στο ταψί την σουλουπώνεις με τα χέρια σου ώστε να μην έχει προεξοχές.
Βήμα 4: Ψήνεις τα μπισκότα στους 170 βαθμούς για 10 λεπτά ή μέχρι να δεις ότι ροδίζουν οι άκρες τους. Δεν χρειάζονται πολύ ψήσιμο διότι τα υλικά που περιέχουν τρώγονται και ωμά, χρειάζονται απλά λίγo ψήσιμο ίσα-ίσα για να ενωθούν τα υλικά τους.
Βήμα 5: Μόλις είναι έτοιμα τα βγάζεις από το φούρνο και τα αφήνεις στο ταψί για περίπου 15 λεπτά μέχρι να κρυώσουν και να σφίξουν.