Υλικά για 5-6 μερίδες: – 3 μικρές γλυκοπατάτες – καρότο – 1 κρεμμύδι – 1 πράσο – 3 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο – 1 μικρό ξυλάκι κανέλας – σκόνη τζίντζερ, – σκόνη σκόρδου – 850ml Νερό Για το σερβίρισμα: – 1 κουταλιά της σούπας στραγγιστό γιαούρτι χαμηλών λιπαρών – παπαρουνόσπορος
Βήμα 1ο Πλένεις, σκουπίζεις και κόβεις όλα τα λαχανικά σε μέτρια κομμάτια.
Βήμα 2ο Σε μία μεγάλη κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά, ζεσταίνεις το ελαιόλαδο και σοτάρεις όλα τα λαχανικά για 2 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
Βήμα 3ο Προσθέτεις την κανέλα, το τζίντζερ, το σκόρδο, το πιπέρι και το νερό. Ανακατεύεις και βράζεις την σούπα για 20'. Αφαιρείς το ξυλάκι κανέλας και πολτοποιείς τη σούπα με ραβδομπλέντερ, μέσα στην κατσαρόλα. Αν την πολτοποιήσεις σε δόσεις στο μούλτι, τη μεταφέρεις ξανά στην κατσαρόλα.
Βήμα 4ο Προσθέτεις στη σούπα το ελαιόλαδο, δοκιμάζεις και προσθέτεις αλάτι, εάν χρειάζεται. Επιπλέον, εάν θέλεις την αραιώνεις με νερό, ανάλογα με το πόσο πηχτή προτιμάς την σούπα σου.
Βήμα 5ο Σερβίρεις με λίγο ελαιόλαδο, γιαούρτι και παπαρουνόσπορο.