Yλικά για 3 μερίδες: – 1 κούπα νερο – 160γρ τόνο σε νερό – 1 ματσάκια μαϊντανό – 1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο – 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα – 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο – 1 αγγούρι με τη φλούδα κομμενο σε κύβους – 250 γρ ντοματίνια – 6 κουταλιές της σούπας dressing ροδιού 'Ωδή στο ρόδι' – 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο – Αλάτι-πιπέρι
Βήμα 1ο: Βάζεις 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο στο τηγάνι και προσθέτεις το πλιγούρι. Ανάκατευεις μέχρι να γυαλίσει και ρίχνεις 1 κούπα νερό.
Μόλις βγάλει τις πρώτες φουσκάλες, αποσύρεις από τη φωτιά και προσθέτεις αλάτι, πιπέρι, ξύσμα λεμονιού και λίγο δενδρολίβανο. Σκεπάζεις το πλιγούρι μέχρι να ρουφήξει όλα τα υγρά.
Βήμα 2ο: Στη συνέχεια, σε ένα μπολ, πρόσθεσε τα ντοματίνια και τους κύβους αγγουριού. Ψιλόκοψε τον μαϊντανό και τον δυόσμο και πρόσθεσε τα στο μπολ, συνεχίζοντας με τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το κρεμμύδι, τον τόνο, και τέλος το πλιγούρι.
Αλατοπιπέρωσε, πρόσθεσε το ελαιόλαδο και το dressing ροδιού.
Βήμα 3ο: Ανακάτεψε πολύ καλά και πριν το σερβίρισμα, αφήσε το να τραβήξει όλα τα υγρά του στο ψυγείο για περίπου 20 λεπτά.