Ριζότο με καστανό ρύζι και λαχανικά -  Vegetables Risotto (Diabetes  Friendly)

Τί θα χρειαστείς:

Υλικά για 2 μερίδες:  – 250γρ καστανό ρύζι – 250γρ άσπρα μανιτάρια – 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη – 3 φρέσκα κρεμμυδάκια – 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο – 800γρ νερό – Ελαιόλαδο – Μοσχοκάρυδο – Αλάτι-πιπέρι – Μαϊντανό ψιλοκομμένο

H Προετοιμασία

Βήμα 1ο:  Πλένεις το ρύζι και το βάζεις σε ένα μπολ με νερό που να το καλύπτει. Το σκεπάζεις με μία πετσέτα και το αφήνεις για μια ώρα να μουλιάσει. 

H Προετοιμασία

Βήμα 2ο:  Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνεις 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σωτάρεις τα μανιτάρια με το σκόρδο.Τα αφήνεις στην άκρη. Στο τηγάνι ρίχνεις 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σωτάρεις τα κρεμμύδια.  

H Προετοιμασία

Βήμα 3ο:   Προσθέτεις το ρύζι ανακατεύεις και ρίχνεις το νερό, αλάτι-πιπέρι, και το μοσχοκάρυδο.  Σκεπάζεις και αφήνεις να σιγοβράσει μέχρι να μείνει με λίγα υγρά.  Προσθέτεις τα μανιτάρια. Σβήνεις τη φωτιά.  

Καλή Απόλαυση!