Υλικά για 2 μερίδες: – 250γρ καστανό ρύζι – 250γρ άσπρα μανιτάρια – 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη – 3 φρέσκα κρεμμυδάκια – 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο – 800γρ νερό – Ελαιόλαδο – Μοσχοκάρυδο – Αλάτι-πιπέρι – Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Βήμα 1ο: Πλένεις το ρύζι και το βάζεις σε ένα μπολ με νερό που να το καλύπτει. Το σκεπάζεις με μία πετσέτα και το αφήνεις για μια ώρα να μουλιάσει.
Βήμα 2ο: Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνεις 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σωτάρεις τα μανιτάρια με το σκόρδο.Τα αφήνεις στην άκρη. Στο τηγάνι ρίχνεις 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σωτάρεις τα κρεμμύδια.
Βήμα 3ο: Προσθέτεις το ρύζι ανακατεύεις και ρίχνεις το νερό, αλάτι-πιπέρι, και το μοσχοκάρυδο. Σκεπάζεις και αφήνεις να σιγοβράσει μέχρι να μείνει με λίγα υγρά. Προσθέτεις τα μανιτάρια. Σβήνεις τη φωτιά.