Υλικά για 4 μερίδες: – 2 παντζάρια – 2 καρότα – 1 κολοκύθι – 2 πατάτες – 2 κρεμμύδια ξερά – 5 μανιτάρια – 2 κεσεδάκια γιαούρτι – 1 αυγό – 120γρ φέτα τυρί – αλάτι-πιπέρι-δεντρολίβανο-πάπρικα γλυκιά – 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο – σκόρδο (προαιρετικά)
Βήμα 1ο: Κόβεις τα λαχανικά, εκτός από τα μανιτάρια και το κρεμμύδι, με μαντολίνο (ή πολύ κοφτερό μαχαίρι) πολύ λεπτά και στο ίδιο πάχος για να έχουν τον ίδιο χρόνο ψησίματος.
Βήμα 2ο: Λαδώνεις τις φετούλες, είτε με πινελάκι, είτε με τα χέρια σου και προσθέτεις τα μυρωδικά της επιλογής σου και αλατοπίπερο.
Βήμα 3ο: Ψήνεις τα λαχανικά (παντζάρια, καρότα, κολοκύθι, πατάτες) στο φούρνο σε μια λαδόκολλα, στον αέρα, στους 180 βαθμούς, μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, αφού μαλακώσουν, τοποθετείς τα λαχανικά στην ταρτιέρα και τα στρώνεις ως βάση.
Βήμα 4ο: Ψιλοκόβεις τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια και τα σοτάρεις σε αντικολλητικό τηγάνι.
Βήμα 5ο: Σε ένα μπολ προσθέτεις το γιαούρτι, το αυγό, την φέτα τυρί. Ανακατεύεις καλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βήμα 6ο: Τα προσθέτεις πάνω από τη βάση με τα λαχανικά και προσθέτεις τα μανιτάρια με τα κρεμμύδια. Προσθέτεις τα μυρωδικά της επιλογής σου και ψήνεις στον αέρα, στους 180 βαθμούς για 45’.